Patkányfogó-építő verseny Győr lakosai számára!

<< vissza a főoldalraKöztisztasági problémák miatt Hajnal János független polgármesterjelölt a lakosság bevonásával patkányfogó-építő versenyt hirdet!
Sajnos a győri lakosok életét napi szinten keseríti az elszaporodott rágcsálók jelenléte, ami nem csak esztétikai értelemben vet rossz fényt a városra a városvezetés tevékenységét tükrözve, de egészségügyi aggályokat is felvet!
Ugyanis a rágcsálók nem csak élő vírus és baktériumbuszként funkcionálnak és emiatt fertőzéseket terjesztenek, de ha elég éhesek, akkor akár meg is haraphatják az embereket.

A kisgyerekek még nagyobb veszélynek vannak kitéve!


A helyzet kezelése nagyon fontos, és szerencsére nem igényel komoly anyagi befektetéseket sem, csupán a megoldási szándékot.

Pusztán a szándék és némi fantázia elegendő ehhez!

A verseny célja:

Győr köztisztaságát javítani a rágcsálók számának csökkentésével, valamint utat mutatni a mindenkori városvezetésnek arra vonatkozóan, hogy minden problémára létezik ZÖLD megoldás, ami legtöbbször nem is költséges.

A versennyel kapcsolatos határidők:

Az előkészületek (gépek építése) már most megkezdődhet.

A nevezési határidő: 2020 január 24. (péntek) 23:59.
A nevezéshez mindössze egy e-mailt kell küldeni az info kukac nepszuverenitas.hu e-mail címre benne a versenyző nevezési szándékának megjelölésével és elérhetőségi adataival.
(Teljes név, lakcím, telefonszám)

A csapdák és patkányfogó gépek kihelyezésének időpontja: 2020. február 3.
A kihelyezett patkányfogó gépek pozíciójának elküldése e-mailen: 2020. február 3. 23:59.
A patkány- (és egér-) fogás időtartama 3 hét.
A csapdákat utána mindenki a saját felelőssége szerint kezeli. (beszedi, vagy tovább üzemelteti)

A rágcsálófogás átadása, kiértékelése vagyis a verseny helyezetjeinek megállapítása: 2020 február 25.
A nyeremények átvételének időpontja: Az azonnal átvehetők esetében 2020. február 25., a többit pedig a nyereménynek megfelelően, vagy pedig egyeztetés alapján.
Versenyszabályok:


1. A versenyen csak regisztrált (nevezett) versenyző vesz részt. (a nyereményekre csak ők jogosultak)

2. Csak olyan géppel valamint csapdával (A továbbiakban: csapda) lehet részt venni a versenyen, aminek használata során az állat nem szenved semmilyen károsodást a pszichológiai megrázkódtatástól eltekintve! :) (Tehát élő, sértetlen állatoknak kell maradniuk benne.)

3. A versenyző az elfogott állatokat vagy haladéktalanul átadja, vagy táplálékkal és vízzel életben tartja a verseny végéig.
A verseny végén minden a verseny keretében elfogott élő állatot át kell adni a szervezőknek, amivel utána a szervező rendelkezik.

4. Minden elfogott állat fotóját még a csapdában megörökítve el kell küldeni aznap a szervezők felé e-mailen.

5. A csapdák kihelyezhetőek magánterületen (pl kertben) vagy közterületen is, de csak olyan módon, ahol nem jelent veszélyt sem más állatra, sem pedig emberre, különösen gyerekre, valamint nem akadályoz senkit sem a közterület rendeltetésszerű használatában!
A magánterületen elhelyezett csapdák esetében rendelkeznie kell a magánterület üzemeltetésének jogával rendelkező írásos engedélyével. (Mi nem fogjuk ezt ellenőrizni, de ezzel kapcsolatos probléma bejelentése esetén a csapdát kizárjuk a versenyből.)
Aki ezt a szabályt megsérti valamelyik csapdával, azt a csapdát haladéktalanul át kell helyeznie máshova, ahol ennek a pontnak megfelel, vagy pedig ki kell vonnia a versenyből.

6. Mindegyik versenyző tetszőleges számú csapdával versenyezhet.

7. A csapdák preferáltan saját ötletek alapján építettek, de nem tilos használni kereskedelmi forgalomban kapható eszközöket sem, feltéve, hogy a 2. és a 4.-es számú szabályok maradéktalanul betarthatóak vele.

8. A szervező a versenyző teljes nevét nyilvánosságra hozza, kivéve, ha a versenyző írásban (e-mailben) a regisztráció során nem kérte a rövidítést. (Pl: H. János)

9. A szervező a csapdák helyeit és fotóit nyilvánosságra hozhatja, valamint a csapda készítőjének (teljes vagy rövidített) nevét.

Nyereménykategóriák:

1. A legtöbb élő állatot befogó (és leadó) 1., 2., és 3. helyezés
2. A legtöbb saját építésű géppel induló 1., 2., és 3. helyezés
3. A leghatékonyabb gép 1. 2. és 3. helyezés
4. A legzöldebb gép (a legtöbb hulladékot úrjahasznosító megoldás) 1., 2., és 3. helyezés

A felajánlások tükrében további kategóriák is még utólag hozzáfűzhetőek.

Nyeremények:

A nyertesek a nyereményeiket a felajánlások listájából kiválaszthatják, mégpedig a kategóriák és helyezések alapján.
Minden felajánlás csak 1x választható ki.
Ha esetleg több nyertes lesz, mint felajánlott nyeremény, akkor a maradékot oklevéllel jutalmazzuk.


Felajánlások:

Bárki hozzátehet Győr köztisztaságához! Megteheti felajánlását egészen a verseny lezárásáig, hogy felajánl bármit (tárgy vagy szolgáltatás), amivel motiválni tudjuk a versenyzőket.
A felajánlásokat be kell jelenteni az info kukac nepszuverenitas.hu e-mail címen. A felajánló rövid vagy hosszú nevét a versenyzőkhöz hasonlóan közzétesszük.

Az eddigi felajánlások:

1. Hajnal János független polgármesterjelölt cége felajánl egy db (bruttó) 400.000 Ft értékű informatikai szolgáltatást hibás adathordozóról történő adathelyreállítás témában. A felajánlás 1 éven belül beváltható. (A felajánlás átengedményezhető a nyertes által kijelölt személyre.)

2. A Népszuverenitás Mozgalom felajánl 1 napra díjmentes rendezvényhangosítási szolgáltatást, ami felhasználható magán és közterületen egyaránt. (Lehet házibulit, giga-születésnapot, lagzit, osztálytalálkozót vagy akár demonstrációt szervezni.)

3. A Népszuverenitás Mozgalom felajánl 1 alkalommal 10.000 A4-es fekete-fehér nyomtatást papírral együtt. (Szórólap, meghívó vagy más dokumentum nyomtatására felhasználható.)

4. Vajda Károly felajánl 1db festményt. (A képet ki fogjuk tenni, ha beérkezik)

5. Hajnal János felajánl egy 10db-os kézműves szappankészletet. (Képek később)

6. Fekete Nóri felajánl egy család éves SZJA bevallásának elkészítését max 4 főig. (május 20)